Nuoret työelämässä: materiaali työpaikkaohjaajien tueksi

 

Mitä tarvitaan, jotta nuori työntekijä kiinnittyy työpaikkaan ja saa onnistuneen kokemuksen vaikkapa työharjoittelustaan tai kesätyöstään? Moniakin asioita, mutta ennen kaikkea nuoresta ja nuoren asioista kiinnostunut työpaikkaohjaaja! 

Hankkeen aikana olemme kouluttaneet ja valmentaneet useita kymmeniä työpaikkaohjaajia siihen, miten nuori työntekijä kannattaa huomioida työyhteisössä, jotta kokemus olisi molemmille osapuolille onnistunut. Syvempää yhteistyötä olemme tehneet yrityskumppanimme Vantti OY:n kanssa, jossa Ammattiopisto Liven nuoria on suorittanut harjoittelujaksoja. 

Koulutusten, valmennusten, keskustelujen ja havaintojen pohjalta syntyi työpaikkaohjaajien tueksi Nuoret työelämässä -materiaali. Osoitteesta bit.ly/nuorettyo löydät Kaisan ja Kiirun tekemiä napakoita videoita, jotka johdattelevat siihen, miten nuorta tulisi työpaikalla ohjata ja miten hänen kiinnittymisensä työyhteisöön varmistetaan. 

Tämän päivän harjoittelija on huomisen ammattilainen ja ehkä juuri sinun työkaverisi - tehdäänpä siis nuortemme poluista kohti työelämää mahdollisimman mutkattomia!

Kommentit