YYEP toivottaa hyvää joulua!


 


Jouluinen tervehdys kaikille Yhdessä yksikään ei putoa! -hankkeesta! 


Heippa hyvä lukijamme! Joulunaika on koittanut ja uusi vuosi uusine haasteineen lähestyy. Tässä muutama jouluinen ajatus Liven hankeporukaltamme. Niiden myötä haluamme toivottaa kaikille iloista joulunaikaa sekä onnea ja menestystä vuodelle 2023!


Vuosi on jälleen vierähtänyt. Tuntuu siltä, että mitä vanhemmaksi tulee ja mitä enemmän keskittyy olennaisiin asioihin sen nopeammin aika kuluu. Tärkeää on kuitenkin se olennaisuus. 

Tänä vuonna tiimimme sai lisäystä opiskeluvalmentaja Ronjasta, joka on tuonut työskentelyymme uutta näkökulmaa ja erilaista säpinää. Olemme tavanneet uusia opiskelijoita ja monet alusta asti mukana olleet ovat valmistuneet. Menestystarinoita on useita, joista osa on todella koskettavia. Vaikeitakin asioita on jouduttu käsittelemään, mutta onneksi tiimissä on ollut aina hyvä henki ja vankka luottamus toisiimme. Tällöin vaikeidenkin asioiden setvittäminen on ollut helpompaa yhdessä. 

Parasta vuodessa on ollut ennen kaikkea nuorten kohtaamiset, mutta myöskin onnistumiset ja ne pienet hetket jolloin olemme saaneet yhdessä nauraa, iloita tai jopa itkeä. 

Kiitos tästä huikeasta vuodesta kaikki mahtavaakin mahtavammat Yeepiläiset: Hanna, Pirjo, Ronja, Anna ja muut kollegat Aseman Lapset ry:ltä ja HBC:sta. Me olemme supertiimi, jonka yhteistyön onnistumisista riittää inspiraatiota herättävää kerrottavaa. Odotankin jo innolla meidän tulevan kevään ja samalla viimeisen hankekauden alkua. 

Hyvää joulua!

<3 Työhönvalmentaja Kaisa 


YYEP-syksy on ollut osaltani täynnä kohtaamisia ja mahdollisuuksia oivaltaa yhdessä asioita. Yksilötyöhönvalmennuksessa onnistumisia ollut monessa muodossa. Opiskelijoilla on ollut uskallusta ottaa haasteita vastaan ja hyödyntää omia vahvuuksia erilaisissa oppimisympäristöissä. Parin opiskelijan osalta mietitty vahvasti opintojen jälkeistä elämää heidän saatuaan tutkintotodistukset. Isoja askeleita kenen tahansa elämässä. Tärkeää on varmentaa, että kaikki tämä muutos koetaan turvallisena.

Opiskelijan osallisuus ja sen merkitys korostunut syksyn Friends-ryhmässä. Millä tavalla mahdollistamme opiskelijalle mahdollisuuksia vaikuttaa omaan arkeen ja siihen, mitä päivittäin tapahtuu hänen opintoihinsa liittyen? Luottamus luo vahvan pohjan sille, että uskaltaa tuoda omia ajatuksia esille. Tunteiden ilmaiseminen ja niiden säätely on tärkeä osa päivittäistä elämää. On oleellista tunnistaa, kuinka minä koen erilaiset kokemukset ja niihin liittyvät tuntemukset. Ajatusten vaihto ja toisten kuunteleminen vahvistui ryhmässä. Hetken hiljaisistakin hetkistä nautittiin ilman paineita sanoa tai tarvetta tehdä mitään.

Kokemus tasavertaisuudesta yhdessä suunnitellessa YYEP:n lopputapahtumaa helmikuulle 2023, on koettu voimaannuttavana. Live:n ja HBC:n opiskelijat ovat päässeet tekemään yhteistyötä. Yhteinen kokemus vaatii meiltä toistemme kunnioittamista ja arvostusta. Jokaisen rooli on ollut merkityksellinen ja tulee jatkossakin olemaan, mitä lähemmäksi pääsemme itse tapahtumaa. Opiskelijoiden innostusta ja halua ottaa vastuuta asioista on ollut mukava seurata. 

Jouluisin terveisin, Pirjo


Tänä syksynä on viimeistään huomattu, että olemme olleet hankkeessa koko ajan hyvin ajankohtaisten asioiden äärellä. Opintonsa aloittaneet nuoret ovat entistäkin nuorempia, ja se näkyy sekä kuuluu opiston arjessa. Tärkeintä on, että jokainen saisi tulla kuulluksi ja kohdatuksi omana itsenään!

-Hanna


Syksyn aikana hanketyön kautta olen päässyt kohtaamaan monia ihania opiskelijoita! Olen päässyt kulkemaan mukana arjen iloissa, suruissa, haasteissa, vastoinkäymisissä kuin onnistumisissakin. Mieleen on jäänyt hyviä hetkiä, kun opiskelija on sitkeän yrityksen jälkeen onnistunut vaikkapa käymään koulussa tai onnistuneesti aloittanut työssäoppimisjakson! Nuorten avoimet ja rohkeat pohdinnat ovat auttaneet heitä suuntamaan eteenpäin ja löytämään omia vahvuuksia, mikä on tietysti myös työntekijänä paras mahdollinen palaute. Vuodenvaihteessa käynnistyy viimeinen hankevuosi -  vauhtia ja tekemistä riittää edelleen!

Onnellista uutta vuotta toivottaen,

Anna


Kommentit