Hankekumppani Aseman Lapset ry tässä moi!


Aseman Lapset ry:n perustehtävä on lasten ja nuorten turvallisen kasvun sekä perheiden hyvinvoinnin edistäminen ja syrjäytymisen torjuminen. Toimintaa ohjaavat avoimuus, inhimillisyys ja läsnäolo. Aseman Lasten luonteeseen kuuluu nopea reagoiminen nuorten elämässä tapahtuviin muutoksiin. Tavoitteenamme on lisätä aikuisten läsnäoloa nuorten arjessa. Menemme sinne missä nuoret ovat.

Työskentelemme moniammatillisesti ja verkostoituen, joskus yllättävienkin tahojen kanssa. Haluamme levittää nuorisomyönteistä ajattelua ja pyrimme vastaamaan tarpeisiin nopeasti sekä joustavasti. Lisäksi koulutamme lasten ja nuorten parissa toimivia ammattilaisia.

Järjestössä työskentelee 40 kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaista. Työhön kuuluu tunne- ja vuorovaikutustaitojen opettamista, koulukiusaamiseen puuttumista, nuorten kohtaamista julkisissa sekä puolijulkisissa tiloissa, sovittelua, tukemista rikoskierteiden katkaisussa sekä rinnalla kulkemista monenlaisissa haastavissa elämäntilanteissa.

Aseman Lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1990.

Yhdessä yksikään ei putoa -hankkeessa Aseman Lapset ry on mukana tuomassa nuorisolaista näkökulmaa oppilaitosympäristöön. Hankkeessa yhdistetään nuorisotyön, työhönvalmennuksen sekä oppilaitosten opetus-, ohjaus- ja tukihenkilöstön osaamista. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat ovat ammatillisen koulutuksen eri vaiheissa olevat Ammattiopisto Liven ja Helsinki Business Collegen opiskelijat.

Hankkeen lähtökohtana on yhteiskehittäminen ammattiin opiskelevien nuorten kanssa. Osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia lisäämällä luodaan uusia menetelmiä siihen, miten opiskelu, työelämä ja vapaa-aika yhdistyvät nuoren kokonaiselämäntilannetta tukevaksi kokonaisuudeksi.

Keskeisiä tekijöitä, joilla nuorten koulutukseen kiinnittymistä ja siirtymävaiheita hankkeessa vahvistetaan ovat nuorisotyön osaamisen hyödyntäminen, nuorten sosioemotionaalisten valmiuksien kehittäminen, oppimisen vaikeuksien tunnistaminen sekä työelämätaitoja monipuolisesti edistävä toiminta.  

Panostamalla näihin lisätään nuorten kohdatuksi tulemista, nuorten tuen tarpeiden tunnistamista sekä nuorten kanssa toimivien aikuisten osaamista sekä työpaikoilla että oppilaitoksissa.

Aseman Lapset ry:n hanketiimi saatiin kokoon lokakuussa-21. Eli tässä me olemme:


 

Nimi: Susanna Ylimys

Työnkuva: Hankesuunnittelija

Mitä teen hankkeessa: 
Tuon nuorisotyöllistä osaamista ja näkökulmaa toisen asteen oppilaitosmaailmaan. Pyrin yhdessä muiden kanssa parantamaan nuorten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Työtehtäviini kuuluu myös kohdennettujen ryhmien ohjaaminen esim. vuorovaikutustaitojen parantamiseksi ja yksilötyö sekä jalkautuva nuorisotyö opiskelijoiden vapaa-ajan toimintaympäristöissä esim. välituntisin koulunkäytävillä tai koulupäivän jälkeen teemallisissa loungeissa. 


Tästä innostun:
Upeista kohtaamisista ja siitä, kun lopulta haasteiden jälkeen päästään yhdessä asetettuihin tavoitteisiin. Innostun myös uuden kehittämisestä ja kokeilemisesta.   

Kolme asiaa minusta:
- Viihdyn luonnossa. Metsän hiljaisuus, laineiden loiskunta tai tunturituuli saavat minut pysähtymään ja nauttimaan elämästä. Voin helposti unohtua sammalmättäälle hengittelemään pitkäksikin aikaa.

- Harrastan englantilaisen kanakoiramme, pointterin, kanssa koiranäyttelyitä, treenaamme ja osallistumme kanakoirakokeisiin sekä metsästämme. Syksy on kiireistä aikaa. Ensi kevääksi odotamme mäyräkoiraa kaveriksi näyttelyihin, metsästykseen ja jäljestämiseen.

- Olen koripalloilevan nuoren äiti. Tähän merkitykselliseen rooliin kuuluu olennaisesti ruokahuolto, pyykinpesu, kuljetukset, toimitsijatehtävät ja kannustus.   

Näin tiimiläiset kuvaavat minua:
Susku on kollegoille helposti lähestyttävä ja leppoisa, mutta tarvittaessa laittaa vatuloinnin loppumaan ja sitten siirrytään suunnittelusta toimintaan. Huikea kokemus nuorten elämän risaisempien puolten kohtaamisesta ja käsittelystä takaa sen, että harva nuorten toimintaan liittyvä asia saa Susannan neuvottomaksi. Lämpöä, läsnäoloa ja jämäkkyyttä samassa paketissa.Nimi: Hannamari Marttio

Työnkuva: järjestösihteeri/hankekoordinaattori

Mitä teen hankkeessa:

Yhdessä yksikään ei putoa -hankkeessa vastaan Aseman Lasten osalta hankkeen hallinnollisen puolen pyörittämisestä – eli siitä, että asianmukaiset numerot, tekstit ja yhteenvedot ovat oikeissa paikoissa sekä koottu ja viety ajallaan eteenpäin Liven suuntaan.

Lisäksi osallistun viestintä- ja suunnittelutyöhön sekä mm. kouluttamiseen ja muuhun työskentelyyn etenkin Friends-ohjelmaan liittyen. Sparraan ja autan myös muissa hankkeen sisältöasioihin liittyvissä hommissa parhaan kykyni mukaan.  

Tästä innostun:
Muutamasta asiasta voin puhua käytännössä loputtomiin. Näitä ovat mm.
 

1. Nuorten – etenkin aikuistuvien nuorten – oikeus saada tukea myös oman perheen ulkopuolelta elämässä ja maailmassa vastaan tulevien asioiden pureskeluun ja käsittelyyn sekä oman suunnan löytämiseen.

2. Tunne- ja tietoisuustaidot ja ylipäänsä tunteiden merkitys ja vaikutus ihmisten toimintaan ja valintoihin.

3. Sienestys. Syksy on välillä aika raskasta aikaa kaikille läheisille :D 

 


Kolme asiaa minusta:
- Sienestyksen lisäksi paras tapa tyhjentää päätä ovat erilaiset askartelujutut, kuten korujen ja muiden pienten sievien asioiden parissa nyhrääminen.

- Tykkään hirveästi visualisointihommista, mutta en todellakaan ole mikään graafisen suunnittelun osaaja. Teen erityisen mielelläni erilaisia kuvaa ja tekstiä yhdistäviä elementtejä, kuten powerpoint-visualisointeja ja meemityyppisiä asioita myös työkäyttöön.

- Rakastan herkkuja enkä juurikaan välitä hikiliikunnasta. Päälle nelikymppisenä tämä ei enää ole kovin hyvä yhdistelmä. Yritän erilaisilla mielikuvajipoilla siirtää pakollisiin liikuntahommiin salmiakkiin ja sipseihin liittyviä mieluisia tuntemuksia. Tämä ei toistaiseksi ole onnistunut kovin hyvin. Näin tiimiläiset kuvaavat minua:
Hannamari on puhelias, keskusteleva ja tarvittaessa topakka. Tekstinkirjoituksen ammattilainen, mahtava tuottamaan ja kuvittamaan asioita. Numerot vain soljuvat Hannamarin sormien lomassa. Kiinni ajankohtaisissa yhteiskunnallisissa asioissa.  

Nimi: Minttu Oinonen

Työnkuva: Kouluttaja/suunnittelija, Friends-toiminta

Mitä teen hankkeessa:

Työskentelen mielen hyvinvoinnin sekä tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukemiseen liittyvässä Friends-toiminnassa, ja tätä näkökulmaa tuon mukanani myös hankkeeseen. Olemme jo ehtineet käynnistää aiheeseen liittyvät koulutukset sekä Live ammattiopiston että Helsinki Business Collegen työntekijöille ja lisää on luvassa. Toivottavasti pääsen hankkeen edetessä kohtaamaan myös nuoria, ryhmätoiminnan merkeissä

Tästä innostun:
Uusista ideoista, ajatuksista ja kohtaamisista, joita saan työssäni kokea mahtavien kollegoiden sekä lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Aina on myös hyvä hetki innostua tunteista ja tunnetaidoista, ne liittyvät kaikkeen ja kaikkiin.

 

Kolme asiaa minusta:
Olen viimeisen vuoden aikana huomannut olevani koiraihminen, mitä en aiemmin tiennyt olevani. Nykyisin Nalle-koira on minulle päivittäinen ilon tuoja, jolta löytyy rakkautta silloinkin, kun omien lasten mielestä olen maailman tyhmin, tylsin ja noloin Maallisista asioista, kuten avaimista, puhelimesta, papereista ym. huolehtiminen ei ole suurin vahvuuteni. Mutta osaan leipoa aivan todella hyviä mokkapaloja : ) Rakastan merta, erityisesti silloin, kun tuulee ja aallot ovat isoja (kunhan olen rannassa). Merelle tuijottelu rauhoittaa levotonta mieltäni päivittäin. 

 

Näin tiimiläiset kuvaavat minua:  
Minttu on ystävällinen, lämmin ja helposti lähestyttävä. Tunteiden asiantuntija, jonka hymy ei hyydy milloinkaan. Osaa toimia aikuisten ja nuorten sekä lasten kanssa. Vuorovaikutuksen ammattilainen myös kiperissä tilanteissa.


HEI, TUU MORJESTAAN!

Kommentit