Yhdessä yksikään ei putoa!

Moi, lukija! Kiva kun olet löytänyt blogimme pariin. Todennäköisesti sinulle on tavalla tai toisella ajankohtaista nuorten parissa työskentely sekä heidän opintojensa, työllistymisensä tai vapaa-aikansa tukeminen. Olet ehkä opettaja, ohjausalan ammattilainen, nuorisotyöntekijä tai työhönvalmentaja - ammattinimikkeillä ei tässä kohtaa ole merkitystä vaan sillä, että olemme yhdessä tärkeän asian äärellä.

Yhdessä yksikään ei putoa! on Liven, Aseman Lapset ry:n ja Helsinki Business Collegen yhteinen kehittämishanke, jonka tavoitteena pähkinänkuoressa on nuorten osallisuuden, työllistymisen ja opinnoissa etenemisen tukeminen. Tarkastelemme myös sitä, miten eheä ja mielekäs vapaa-aika tukee työssä ja opinnoissa pärjäämistä.

Ajattelemme, että opiskelut, työt ja vapaa-aika muodostavat kokonaisuuden nuorten elämässä - jos jollakin osa-alueella on ongelmia, se usein heijastuu myös muihin. Etsimme keinoja, joilla autamme eteenpäin erityisesti heitä, jotka tarvitsevat poluillansa hieman enemmän tukea tai jotka syystä tai toisesta ovat vaarassa jäädä olemassa olevien palvelujen, yhteisöjen ja tukitahojen ulkopuolelle. Hankkeen edetessä opimme toinen toisiltamme ja kokeilemme uusia tapoja kohdata nuoria erilaisissa ympäristöissä.

Tässä blogissa kerromme tarinoita ja kokemuksia matkan varrelta sekä pohdimme hankkeen teemoihin liittyviä ajankohtaisia teemoja. Kirjoittajina toimivat Yhdessä yksikään ei putoa! -hankkeen työntekijät Livestä, Aseman Lapset ry:stä sekä Helsinki Business Collegesta. Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan!

 

Hanke toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston tuella 1.4.2021-31.3.2023.

Kommentit